П`ятниця, 26.04.2024, 07:17         Ви увійшли як Гость  Група "Гости"




...
 Проект Поет духовної свободи
Block title


 
Головна » Конкурси
Гордість міста [91] Конкурси [81]
Конференції, виставки [70] Анонси, оголошення [206]
День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця. У День української писемності та мови  традиційно стартує Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика,  який  проводився за підтримки Міністерства освіти та науки України та Ліги українських меценатів. Щорічна кількість учасників понад 5 млн з 20 країн світу.(http://uk.wikipedia.org/)

Категория: Конкурси | Просмотров: 1332 | Добавил: україночка | Дата: 07.11.2013 | Комментарии (0)
До уваги
 адміністрації навчальних закладів,  учителів української мови і літератури, учнів!
На підставі Указу Президента України  № 257/2012 від 11.04.2012 «Про додаткові заходи з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження  Тараса Шевченка»,  Постанови Верховної Ради України №34-VII  «Про підготовку та відзначення  200-річчя від дня народження  Тараса Шевченка», на підставі плану роботи науково-методичного центру, а також з метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка, об’єднання й підтримки молодіжних ініціатив щодо вивчення та збереження духовної, історичної та культурної спадщини українського народу, активного залучення учнівського загалу до кращих здобутків національної культури у її літературному просторі, формуванні сталої зацікавленості українською мовою та літературою, активізації позакласної роботи у 2013-2014 навчальному році  в навчальних закладах міста  проходить  міський проект "Поет духовної свободи".


Категория: Конкурси | Просмотров: 809 | Добавил: україночка | Дата: 09.10.2013 | Комментарии (0)


27-30 квітня 2013 року в м. Харкові пройшов перший  Всеукраїнський   українознавчий фестиваль «Сонячні  пелюстки», який зібрав 248 школярів (28 команд) із 14 регіонів України.  Організаторами Фестивалю є Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України,  Департамент науки і освіти Харківської облдержадміністрації, Творче об’єднання «Соняшник», кафедра українознавства Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» та Комунальний заклад «Обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ–ІІІ ступенів «Обдарованість» Харківської обласної ради».  Мета фестивалю  - згуртування  школярів , зацікавлених україністикою,  реалізація  їх творчого потенціалу в різноформатних навчальних,  художніх та  освітньо-розважальних заходах. Миколаїв на фестивалі  представляла команда   спеціалізованої школи «Академія дитячої творчості» (керівник Климова Ю.В.). У форматі фестивалю    учні взяли участь у тестовій олімпіаді, конкурсах ораторського мистецтва (10-11 класи), виразного читання (7-9 класи), інсценізованої пісні та презентаційному конкурсі «Моя мала Батьківщина»,  конкурсі «Що? Де? Коли?», прослухали лекцію Ростислава Мельникова «Сучасна українська література».  Крім того  цікавою була й  екскурсійна програма для учасників фестивалю: оглядова екскурсія Харковом,  до  с. Сковородинівки, де пройшли остання дні українського філософа Г.Сковороди, відвідування  театру «Березіль», у якому творили Лесь Курбас та М.Куліш.  Побували учні на могилі  М.Хвильового, побачили будинок «Слово», відвідали у музеї тематичну експозицію «Розстріляне  відродження».   За результатами конкурсів команда  «Академії дитячої творчості» виборола  14 дипломів.
Вітаємо
переможців  Першого Всеукраїнського українознавчого фестивалю 
"Сонячні пелюстки"

Конкурс виразного читання
Диплом І ступеня  -  Бойкун  Юлія
Диплом І ступеня -  Овчаренко Даніелла
Диплом  ІІ ступеня  - Палій Захарій
Диплом  ІІ  ступеня  - Льговський Микита
Диплом ІІ  ступеня  - Мустафа  Лютсі
Диплом  ІІІ ступеня  - Кольц  Анастасія
Диплом ІІІ ступеня  - Барабаш Олена
Диплом ІІІ ступеня -- Хісматулліна  Еліна
Тестова олімпіада
Диплом ІІ ступеня  - Овчаренко  Даніелла
Диплом ІІ ступеня  - Мустафа  Лютсі
Диплом ІІ ступеня - Кольц  Анастасія
Презентаційний конкурс "Моя мала Батьківщина " - диплом ІІІ ступеня
Конкурс інсценізованої пісні  -  диплом ІІІ ступеня



Категория: Конкурси | Просмотров: 1217 | Добавил: україночка | Дата: 05.05.2013 | Комментарии (0)
Керівникам навчальних закладів,учителям, учням!
Запрошуємо збірні команди загальноосвітніх шкіл до участі у турнірі "Знай українське”, що проходитиме в Інтернеті в режимі он-лайн. До складу команд входять 14, як правило, цьогорічних випусників школи.Турнір складається із заочного та очного етапів. Заочний тур пройде 17, 18, 19 квітня 2013 року. Очний тур – в травні. Реєстрація для участі у Турнірі проводиться через мережу Інтернет на сайтіwww.test-on-line.com/intelect, починаючи з 03 квітня 2013 р.Турнір складається з тестувань в режимі он-лайн з української літератури, історії України та загальної навчальної компетентності. Зміст тестових завдань турніру не виходить за рамки програм ЗНО з української мови і літератури, історії України, математики. Таким чином, турнір надасть майбутнім абітурієнтам ще одну можливість ефективної підготовки до ЗНО-2013. Команда-преможець фінального етапу виграє для своєї школи повнокомплектний мультимедійний клас. Три кращі учасники в особистому заліку (не обов’язково з команди-переможця!) отримають інтернет-планшети. Просимо довести інформацію до учнів закладу.
Детальніше:


Категория: Конкурси | Просмотров: 1032 | Добавил: україночка | Дата: 14.04.2013 | Комментарии (1)
                           
                                                                                                   
                                                                                 
 
9 березня 2013 року виповнюється 199 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка – поета, художника, мислителя, палкого патріота України. 
Кожна нація, якій пощастило відкрити і висловити свою творчу ідентичність, своє глибинне самопізнання, базу національної культури, осягнула це могутнім словом свого національного пророка. Серед тих щасливих, вибраних народів є і ми, українці. І ось чому. Поляки дістали Міцкевича, німці – Гете, англійці мають Шекспіра, італійці – Данте. Росія гордиться своїм Пушкіним, а ми, українці – Тарасом Шевченком. Він, безсмертний Тарас, для нашого народу – явище унікальне, неординарне. Тому все, що з ним пов’язане, дороге нам і рідне.
На підставі плану роботи науково-методичного центру, реалізації програми «Вчитель», обласної Цільової соціальної програми розвитку освіти Миколаївської області на 2011-2015 роки, а також з метою популяризації творчої спадщини Т.Г.Шевченка, об’єднання й підтримки молодіжних ініціатив щодо вивчення та збереження духовної, історичної та культурної спадщини українського народу, активного залучення учнівського загалу до кращих здобутків національної культури у її літературному просторі, формуванні сталої зацікавленості українською мовою та літературою, активізації позакласної роботи у 2012-2013 навчальному році  у загальноосвітніх навчальних закладах міста  проводиться IV філолого-краєзнавчо-культурологічний проект-конкурс із використанням інформаційно-комунікативних технологій до 200-річчя з дня народження Тараса Григоровича Шевченка «Стежками долі Шевченка».



Категория: Конкурси | Просмотров: 1280 | Добавил: україночка | Дата: 05.03.2013 | Комментарии (0)

До уваги курівників методичних об’єднань учителів української мови і літератури  

На підставі плану роботи науково-методичного центру, реалізації програми «Вчитель», обласної Цільової соціальної програми  розвитку  освіти Миколаївської області на 2011-2015 роки, з метою активізації методичної роботи в навчальних закладах, вдосконалення методичної майстерності вчителів української мови і літератури, підвищення їх фахового рівня в умовах переходу на новий державний стандарт, упровадження сучасних педагогічних технологій, у тому числі інформаційно-комунікаційних,  у закладах освіти проводиться міський конкурс-захист  моделей реалізації проблемної теми методичного об’єднання вчителів української мови і літератури

Наказ управління освіти від 07.02.13№83-ц «Про проведення міського  конкурсу-захисту моделей  реалізації проблемної теми методичного об’єднання вчителів української мови і літератури»



Категория: Конкурси | Просмотров: 803 | Добавил: україночка | Дата: 23.02.2013 | Комментарии (0)

Про проведення фінального етапу ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

 Лист МОНмолодьспорту 28.12.2012 № 1/9-930



Категория: Конкурси | Просмотров: 716 | Добавил: україночка | Дата: 14.01.2013 | Комментарии (0)
До уваги учителів української мови і літератури, учнів!
Патріотизм починається з малого - з любові до місця, де ти народився, де живеш, з любові до своїх батьків, до своєї історії, до рідної мови, до справи, яку ти виконуєш. Кожна людина не залежно від віку, статі, посади повинна бути патріотом, і не має значення, чи ти президент країни, чи учень школи - твій патріотизм - у якості виконання тієї справи, якою ти займаєшся.

 IV  Всеукраїнський конкурс з українознавства «Патріот» відбудеться 01 лютого 2013 року в кожному навчальному закладі України.

Стати учасниками конкурсу можуть всі бажаючі учні 2-11 класів, без будь-якого попереднього відбору, зареєструвавшись у відповідального за проведеня конкурсу в навчальному закладі. Учасники конкурсу  змагатимуться у десяти вікових категоріях: 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 та 11 класи. Конкурсні завдання цікаві, веселі й доступні дітям з різним рівнем підготовки. Вони містять запитання з багатьох напрямків знань: мови, країнознавства, літератури та відображають різнобічну інформацію про Україну. Цей конкурс дає можливість дітям з різних міст та селищ змагатися один з одним, не виходячи зі свого навчального закладу.

Заявка на участь у конкурсі

Увага!

У зв'язку із складними погодними умовами та зміненим режимом роботи великої кількості навчальних закладів терміни подачі заявок на участь у конкурсі "Патріот"подовжено.   За додатковою інформацією звертатися до НМЦ кабінет №9.





Категория: Конкурси | Просмотров: 1709 | Добавил: україночка | Дата: 21.12.2012 | Комментарии (1)
Змагаються інтелектуали!
10 листопада в Миколаївському муніципальному колегіумі  пройшов ІІ етап Всеукраїнської предметної олімпіади з української мови і літератури.   223 учні із 53 навчальних закладів  міста змагалися за право бути кращими  у володінні  рідною мовою. Школярі  продемонстрували свій творчий потенціал, засвідчили  повагу до української мови, народних традицій. Спостерігаючи, як працюють учні,  ще раз переконуєшся, що  врятує світ не просто краса, а краса інтелектуальної гармонії. Саме це зробить світ кращим і добрішим.
Завдання ІІ етапу олімпіади з української мови і літератури



Вітаємо
переможців ІІ етапу  олімпіади з української мови і літератури!

Результати ІІ етапу олімпіади з української мови і літератури



Категория: Конкурси | Просмотров: 946 | Добавил: україночка | Дата: 11.11.2012 | Комментарии (0)
Оновлено!        Керівникам навчальних закладів, учителям української    мови і літератури, учням!
Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України надіслано лист від 05.11.12 1/9-803 "Про проведення Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості".
До розгляду у конкурсі приймаються роботи у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення», які раніше не подавалися до участі в інших наукових та творчих конкурсах регіонального та державного рівнів.

Звертаємо вашу увагу, що творчі роботи з літератури  мають бути написані на тему: «Я – українець.  До глибин  родоводу».  За вибором  автора роботи  можуть бути різноманітними за жанром.

Детальніше:

лист МОНмолодьспорт від 05.11.12 1/9-803 "Про проведення Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості"

Наказ управління освіти  від 12.11.2012  № 677-ц  " Про проведення  І та ІІ етапів Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості,  присяченого Шевченківським дням

Положення про конкурс



Категория: Конкурси | Просмотров: 1328 | Добавил: україночка | Дата: 06.11.2012 | Комментарии (0)

До уваги учителів української мови і літератури, учнів 5-11 класів!
Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 29.10.12 №1/9-782  щодо  проведення ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2-12-2013 навчальному році, листа  управління освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації від 06.11.2012 №1808/15-24,  з метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської  молоді, вихованню пошани до культури і традицій українського народу 24 листопада 2012 року   відбувся  ІІ етап ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 253 учні ЗНЗ м. Миколаїв.




Вітаємо
переможців
ІІ етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика


Результати
ІІ етапу  ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика



Наказ   управління освіти від 07.11.2012  № 552-ц     " Про проведення  ІІ (міського) етапу ХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика у 2012-2013 навчальному році "                                                              


Категория: Конкурси | Просмотров: 7831 | Добавил: україночка | Дата: 06.11.2012 | Комментарии (11)
Керівникам  навчальних закладів, учителям української мови і літератури, шкільним бібліотекарям,  учням!
З 1 вересня в загальноосвітніх навчальних закладах розпочався ІV щорічний регіональний конкурс «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу для учнів 4-5 класів". Конкурс проходить у  три етапи:
I (шкільний) етап –  з  15 по 31 жовтня 2012 року; -     II (міський) етап – з 1 по 15 листопада 2012 року; -     III (обласний) етап – з  20 по 30 листопада 2012 року.


Категория: Конкурси | Просмотров: 682 | Добавил: україночка | Дата: 24.10.2012 | Комментарии (0)

До уваги учителів української мови і літератури!

Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі «Найкращий конспект уроку з позакласного читання сучасної української літератури у 5-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2012-2013 навчальному році»

Вимоги до оформлення робіт



Категория: Конкурси | Просмотров: 874 | Добавил: україночка | Дата: 24.10.2012 | Комментарии (0)
Вітаємо
переможців ІІ етапу ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед учнівської та студентської молоді імені Т.Шевченка

 08 грудня 2012р.  в Миколаївському муніципальному колегіумі відбувся ІІ етап ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу серед  учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, у якому взяли участь 170 учнів 5-11 класів  загальноосвітніх шкіл м. Миколаєва.

 
 Лист МОНмолодьспорту від 10.10.2012 № 1/9-732 "Про проведення ІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка"
Положення про конкурс
Оновлено!
   Наказ управління освіти і науки облдержадміністрації від 08.11.2012 №818

Наказ управління освіти від 08.11.2012 №659-ц
"Про проведення  І та ІІ етапів 

ІІІ Міжнародного мовно-літературногоконкурсу учнівської та студентської  молоді імені Тараса Шевченка у 2012-2013 навчальному році"



Категория: Конкурси | Просмотров: 4620 | Добавил: україночка | Дата: 15.10.2012 | Комментарии (0)

До уваги учителів української мови і літератури!

Портал «Учительський журнал он-лайн»  оголошує конкурс на кращу авторську розробку місяця. Протягом 2012-2013 навчального року щомісяця буде обиратися краща робота з визначеного на цей місяць предмета (українська мова і література - листопад). Матеріали, розміщені з порушеннями умов конкурсу - у невіподвідній категорії або у невідповідний місяць - участі у конкурсі не беруть. Роботи переможців отримають сертифікат «Кращий матеріал місяця», а також позачергово будуть розглянуті для друку у відповідних журналах ВГ «Основа». Рішення про друк метеріалу ухвалюватиме     редакція відповідного журналу. Вона має право відиовити друкувати матеріал, не пояснюючи причини.

Не залишайте поза увагою свої напрацювання!

Беріть участь і перемагайте!

Детальніше читайте на форумі




Категория: Конкурси | Просмотров: 1000 | Добавил: україночка | Дата: 29.08.2012 | Комментарии (0)

17.02.2012

Відкритий Всеукраїнський літературно-мистецький конкурс „Я гордий тим, що українець зроду”

Конкурс започаткований у 2002 році Всеукраїнським товариством „Просвіта” ім. Т. Шевченка як Всеукраїнський мистецький конкурс юних поетів та композиторів.

Мета і завдання конкурсу:
1. Формування молодого покоління в дусі високих духовних та естетичних ідеалів, виховання любові до України, завдань консолідації українського народу; утвердження української мови як мови чільної нації, як державної, основи нашої духовної культури, виховання любові і пошани до рідного слова. 
2. Популяризація літературної і музично-пісенної української творчості, орієнтація учасників конкурсу на розвиток різних форм і жанрів літературної і музично-пісенної творчості, насамперед щодо написання творів для дітей та для театрів юного глядача.

3. Активізація творчого потенціалу дітей та молоді, виявлення і розвиток юних талантів, залучення їх до активної участі в літературно-мистецькому житті країни.

Положення про конкурс




Категория: Конкурси | Просмотров: 2780 | Добавил: україночка | Дата: 17.02.2012 | Комментарии (1)

 

ОНОВЛЕНО!!!

Запрошуємо до участі в ХІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості, присвяченому Шевченківським дням, що проводиться під гаслом "Об'єднаймося ж, брати мої!". Конкурс відбудеться з 1 листопада 2011 року до 25 лютого 2012 року.

Тема Конкурсу: "Ідея соборності України: творчість Тараса Шевченка; народ, суспільство, держава, родина. Минуле, сучасне і майбутнє".

Лист Міністерства  освіти, науки, молоді та спорту України від 08.11.2011 р. №1/9-819 "Про проведення Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості"

 


Категория: Конкурси | Просмотров: 1493 | Добавил: україночка | Дата: 07.12.2011 | Комментарии (0)
12  листопада 2011 року  відбувся ІІ етап Всеукраїнської предметної олімпіади з української мови та літератури.
 


Категория: Конкурси | Просмотров: 4270 | Добавил: україночка | Дата: 14.11.2011 | Комментарии (2)
З метою популяризації української літератури, розвитку інтересів учнів до читання, покращення якості та ефективності процесу читання Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту спільно з видавництвом «Грані-Т» проводить Всеукраїнський конкурс на кращий конспект уроку з позакласного читання сучасної української літератури у 5-9 класах загальноосвітніх навчальних закладів у 2011-2012 навчальному році.
До участі у Конкурсі запрошуються вчителі української мови 1 літератури загальноосвітніх навчальних закладів.
Конкурс проводиться з 1 листопада до 1 квітня 2012 року.
Конспект уроку повинен бути надрукований через 1 інтервал чотирнадцятим шрифтом на папері А-4.
Кожен учасник Конкурсу обов'язково повинен вказати прізвище, ім'я та по батькові, навчальний заклад, село (селище), місто, район та область і надіслати за адресою: Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, вул. Урицького, 36, 03035, м. Київ (електронна пошта: so@iitzo.gov.ua).
Конспекти уроків переможців Конкурсу будуть надруковані у фахових часописах.


Категория: Конкурси | Просмотров: 4349 | Добавил: Exspert | Дата: 09.11.2011 | Комментарии (1)


У розділі "Нормативно-правове забезпечення" розміщений Лист МОНмолодьспорт №1/9-813 від 03.11.11 року "Про проведення ХІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика"
 



 
Відеорепортаж з ІІ етапу конкурсу



Категория: Конкурси | Просмотров: 5480 | Добавил: україночка | Дата: 03.11.2011 | Комментарии (6)
На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року №928 "Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка" у 2011/2012 навчальному році відбудеться ІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.
 

Результати ІІ етапу ІІ Міжнародного  мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка

Вітаємо  призерів  конкурсу!



Категория: Конкурси | Просмотров: 4111 | Добавил: україночка | Дата: 02.11.2011 | Комментарии (0)
 
Запрошуємо до участі в другому  конкурсі з українознавства для вчителів "Соняшник - учитель", що відбудеться 12 жовтня 2011 року в режимі он-лайн з 15.00 до 15.30. Участь у конкурсі безкоштовна. Реєстрація з 1 по 30 вересня 2011 року. Із детальними умовами конкурсу можна ознайомитися на сайті Всеукраїнської українознавчої гри "Соняшник":

http://gra-sonyashnyk.com.ua/.



Категория: Конкурси | Просмотров: 1033 | Добавил: україночка | Дата: 15.09.2011 | Комментарии (0)

13.09.2011   До уваги учителів української мови та літератури

Стартував  восьмий Всеукраїнський конкурс "Вчитель-новатор", який  компанія "Майкрософт Україна"  проводить за підтримки Міністерства освіти і науки України. Мета конкурсу - опанування освітянами ІКТ та підтримка роботи педагогів у впровадженні мультимедійних програм.

Положення про конкурс



Категория: Конкурси | Просмотров: 1169 | Добавил: україночка | Дата: 13.09.2011 | Комментарии (0)
06.03.2011
Лист МОН України від 07.02.2011 №1/9-80 "Про проведення Всеукраїнського конкурсу, присвяченого 20-й річниці незалежності України"
 
 


Категория: Конкурси | Просмотров: 869 | Добавил: україночка | Дата: 06.03.2011 | Комментарии (0)
« 1 2 3 4 »




«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Офіційні сайти  Міністерство освіти і науки України  Інститут інноваційних технологій і змісту освіти  Департамент освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації  Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти  Управління освіти Миколаївської міської ради 
 Миколаївський науково-методичний центр управління освіти Миколаївської міської ради
Інформаційні сайти  Освіта . UA  Освітній портал Педагогічна преса Сайти методистів  Проект Поет духовної свободи  Нить Ариадны сайт для учителей русского языка и мировой литературы  Кліо - Миколаїв сайт для вчителів історії, права та етики
 
  Блоги вчителів
 Блог Ганни Новицької, 
учителя української мови і літератури 
Миколаївського економічного ліцею № 2  
  На допомогу 
вчителям та учням Форум педагогічних ідей УРОК  Журнал ВІДКРИТИЙ УРОК  Репозитарій навчального контенту  Шкільні підручники та посібники
Людмила Цуркан 2024